Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
  • 10 Aralık 2020
  • Balans Sigorta Editör

Sigorta günümüzde bir tercihten çok gereklilik halini almıştır. Sigorta gerçekleşmesi muhtemel risklerin ortaya çıkaracağı zararları gidermek için kullanılan mali bir araç olarak bilinir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ise, bireylerin düşük primler karşılığında sigorta sahibi olmasını ve bu sigorta sayesinde SGK ile anlaşması bulunan özel hastanelerde nerdeyse hiçbir şekilde fazladan ücret ödemeden tedavi olmasını sağlamaktadır. Özetle tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK ve Bağ-Kur kapsamında olan vatandaşların özel hastanelerin avantajlarından yararlanmasını sağlamaktadır. Bu sayede vatandaşlar ciddi avantajlar elde edebilir. Tedavilerini daha kolay ve hızlı bir şekilde olabilir ya da kendilerini daha güvende hissedebilirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile genel sağlık sigortası kapsamında olmayan bazı sağlık hizmetleri de bir paket halinde insanlara sunulmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Kullanılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının kullanımı oldukça basittir. Gerekli poliçenin düzenlenmesi ve onay sürecinden geçirilip, onaylanmasının ardından kullanılabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının düzenlenebilmesi için nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet ile müracaat edilebilir. Bunun ardından sağlık ihtiyaçları karşılanabilir. Özel sağlık sigortasından farklı olarak yalnızca anlaşmalı olan sağlık kurumlarında kullanılabilen bir sigortadır. Herhangi bir şekilde bir sağlık ihtiyacının oluşması durumunda anlaşmalı hastanelerde provizyon işleminin yapılması yeterli olacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Her sigorta uygulanan vatandaşa birçok avantaj sağlamaktadır. Ancak bu avantajlar tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında daha çok öne çıkmaktadır. Bu sigorta katılımcılarına poliçelere bağlı olarak ciddi avantajlar sunmaktadır. Sağlanılan en büyük avantaj ise her bütçeye özel olarak uyarlanabilmesi avantajıdır. Bu sayede tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanmak isteyen her birey bütçesine uygun bir seçim yapabilir. Bu sayede bu sigorta türü herkese hitap edecek hale gelmiş olur. Bu sigorta sayesinde devlet hastaneleri yerine daha yüksek standartlara sahip hastanelerden hizmet almak çok daha kolay bir hal alacaktır. Bu sayede bireyler kendisini daha güvende hissedebilir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının en büyük avantajları her bütçeye uygun olarak düzenlenebilmesi ve bu düzenleme sonucunca sigortaya katılım sağlayan her bireyin yüksek kalitede hizmet sağlayacak hastanelerden faydalanabilmesidir. Bu sayede her vatandaş en iyi sağlık hizmetini alır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Bu sigorta türünde fiyatlar birçok farklı etmene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ancak size en uygun şekilde sunulacak sigortayı tercih edebilirsiniz. Fiyatların belirlenmesinde ilk unsur ücretlendirme politikalarıdır. Daha sonrasında ise fiyatı etkileyen unsurlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Cinsiyet
  • Yaş,
  • İkamet edilen yer,
  • Önceden geçirilmiş olan hastalıklar,
  • Genetik hastalıklar,
  • Anlaşması bulunan sağlık kurumlarının düzeyi,
  • Poliçeye dahil edilmiş olan ek teminatlar.

Tüm bu unsurlar prim tutarlarının belirlenmesinde etkin rol oynar. Tüm bu unsunlar göz önünde bulundurularak fiyat tahmini yapılabilir. Ancak her bütçeye uygun olarak düzenlemeler mutlaka bulunmaktadır. En uygun fiyatı bulmak için doğru gözlemlerde bulunulmalıdır. Bu gözlemler sonucu ortaya konulan unsurlar fiyatın belirlenmesinde rol alacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Bekleme Süresi Var Mıdır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında uygulanan poliçelerde yatarak tedavi giderlerinin bir kısmı için bekleme süresi uygulaması vardır. Bekleme süresi uygulanan hastalık ya da girişimler şirket politikalarına göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden dikkat edilmelidir. Bu sigorta kapsamında ayakta tedavi giderleri için herhangi bir bekleme süresi uygulanmamaktadır. Genel olarak yatarak tedavi giderlerinin bir kısmı için ise yaklaşık 3 aylık bir bekleme süresi bulunmaktadır. Acil kurtarmaya bağlı durumlar ise bu kapsamın dışında tutulmaktadır. Hangi girişim ya da hastalıkların bekleme süresi kapsamına alındığı mutlaka önceden öğrenilmelidir. Daha fazla bilgi ve detay için Sağlık Sigorta sayfamızı inceleyerek teklif alabilirsiniz.

Whatsapp Hızlı Teklif Al Hızlı Teklif Al

TEKLİF AL ×