Bireysel Emeklilik Sistemi (kısaca “BES”),
Ülkemizde emekli olduktan sonra yaşam standartlarını korumak ve devam ettirebilmek için ikinci bir iş yapmak zorunda kalınıyor. Bireysel emeklilik sistemi ile kişi emekli olduktan sonra düşen gelirini korumak amaçlı aldıkları ek gelir ile çalışırken ki yaşam standardını korumuş oluyorlar.
Balans Sigorta, size sistem hakkında bilgi verir ve emekliliğe yönelik beklentileriniz, gelir düzeyiniz ve yaşınıza uygun bir emeklilik planı teklifi sunar. Teklifi kabulünüz doğrultusunda, dilerseniz acentamıza gelerek dilerseniz mail yoluyla teklifi onaylamanız ile bir emeklilik sözleşmesine sahip olabilirsiniz.
Birikiminizin hangi fon veya fonlarda değerlendireceğine risk ve beklenti tercihinize dilerseniz siz karar verebilirsiniz. Herhangi bir fon dağılımı tercihinde bulunmazsanız birikimleriniz, dâhil olduğunuz emeklilik planı kapsamında sunulan standart fonda yatırıma yönlendirilir.
BES, mevcut kamu sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olan ve devlet katkısı ile desteklenen bir sistemdir.
Bireysel Emeklilik Sisteminde emekli olmak için, ilk giriş tarihinizden itibaren 10 yıl süreyle sistemde bulunmak koşuluyla 56 yaşınızı tamamlamanız gerekir.
Balans Sigorta aracılığıyla alacağınız Bireysel Emeklilik sistemi ile geleceğinizi güvence altına alabilirisiniz. Tasarruf yaparak ileriki yıllarda daha rahat bir hayat sürdürülebilirsiniz. Birikim sahibi olduğumuzda kendimizi daha güvende hissediyor, yarınlara daha güvenle bakıyoruz.
Balans sigorta olarak İstanbul Ataşehir’de bireysel ve kurumsal müşterilerimize doğru teminatlarla sigortalanmaları konusunda destek vermekteyiz. Sizlere sağlık sigortası, konut sigortası, araç sigortası, işyeri sigortası, Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortası (BES), Nakliyat Sigortası adı altında kapsamlı sigorta hizmetleri sunmaktayız. Yenilikçi, genç ve uzman personellerimizle sizlere en kaliteli hizmeti vermekten mutluluk duyuyoruz.
Bizlere 7 gün 24 saat 0(216) 548 14 16 no lu telefondan veya whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz.
Unutmayın! Hayatınız dengede ise mutluluk her daim sizinle...
Sizce mevcut hayat standartlarınızı sadece Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alacağınız emekli maaşı ile devam ettirmeniz mümkün mü? Bireysel emeklilik sistemi, sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak kuruldu ve amacı emeklilik döneminde size ek bir gelir sağlayarak refah seviyenizi korumanızı sağlamaktır.
Sistemin tüm unsurları denetim altındadır. Şirketinizin faaliyetleri T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, fonların ve portföy yöneticilerinin faaliyetleri ise T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu tarafından denetlenir. Şirketinizin yılsonu mali tablolarının bağımsız denetim kuruluşları tarafından denetlenmesi zorunludur. Fonların hesap ve işlemleri ayrıca yılda en az bir defa bağımsız dış denetime tabidir. Şirketlerin günlük faaliyetleri ise Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından elektronik ortamda günlük izlenir.
Bireysel emeklilik hesaplarınız Takasbank (İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş.) nezdinde tutulur. Bu hesaplardan günlük olarak fon paylarınızı izleyebilirsiniz.
Emeklilik yatırım fonlarının getirileri stopaj kesintisinden muaf olduğu için yatırım aşamasında vergi avantajınız olmaktadır.
İşveren tarafından ödenenler hariç adınıza ödenen katkı paylarının %25’ine karşılık gelen tutar Devlet katkısı olarak hesaplarınızdan ayrı olarak takip edilir. Bu katkının sınırı; bir takvim yılında ödenen ve Devlet katkısı tutarının hesaplanmasına esas teşkil eden katkı paylarının toplamının ilgili takvim yılına ait hesaplamaya ilişkin dönemin sona erdiği tarihte geçerli brüt asgari ücretin hesaplama dönemine isabet eden toplam tutarıdır.
Emeklilik planınız çerçevesinde, yatırım yapmak istediğiniz fonu seçme, istediğiniz risk derecesine göre de bir sözleşme yılında 6 defa değiştirme hakkınız var.
Bireysel emeklilik sisteminin tanıtım ve satışı, mesleki yeterlilikleri ölçülmüş, sınavda başarılı olmuş bireysel emeklilik aracıları tarafından yapılır.
Mali durumunuzda beklenmedik gelişmeler olduğu dönemlerde katkı payı ödemeye ara verebilirsiniz.
Emeklilik yatırım fonları, kurumlar vergisinden ve gelir vergisi kesintisinden (stopajından) muaftır.
10 yıl boyunca sistemde kalmadan ayrılan katılımcının hak kazanılan Devlet katkısı ve getirileri dahil ödemeye konu toplam birikim tutarından, (varsa ertelenmiş giriş aidatı indirilmeksizin) ödenen katkı payları ve Devlet katkısının hak edilen kısmı indirilerek bulunan irat tutarı üzerinden %15; 10 yıl boyunca sistemde kalmakla birlikte bireysel emeklilik sisteminden emeklilik hakkı kazanmadan ayrılan katılımcının irat tutarı üzerinden %10 stopaj kesintisi yapılır.
Sistemden emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat, maluliyet veya tasfiye gibi zorunlu nedenlerle ayrılan katılımcıdan %5 stopaj kesintisi dışında vergi alınmamaktadır.
İşveren tarafından ödenenler hariç katılımcı adına bireysel emeklilik hesabına ödenen katkı paylarının %25'ine karşılık gelen tutar olan Devlet katkısı, katılımcıların ilgili hesaplarından ayrı olarak takip edilir ve T.C. Başbakanlık Müsteşarlığı'nca belirlenen yatırım araçlarında yatırıma yönlendirilir.
Bir katılımcı için bir takvim yılında ödenen ve Devlet katkısı tutarının hesaplanmasına esas teşkil eden katkı paylarının toplamı ilgili takvim yılına ait brüt asgari ücretin toplamını aşamaz.
Bireysel emeklilik sisteminden emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat veya maluliyet nedeniyle ayrılanlar Devlet katkısı ve varsa getirilerinin tamamına hak kazanır. Devlet katkısı ve getirilerinden hak kazanılan tutarlar sistemden ayrılma veya emeklilik durumunda katılımcıya ödenir.
Devlet katkısı ve getirileri haczedilemez, rehnedilemez, iflas masasına dahil edilemez.
29.05.2012 tarihi itibarıyla bireysel emeklilik sisteminde olup 29.06.2012 tarihinden itibaren 2 yıl içinde bir emeklilik sözleşmesini birikimlerini alarak sonlandıran katılımcıların, 31.12.2014 tarihine kadar bireysel emeklilik sistemine ödeyeceği katkı payları için Devlet katkısı ödenmez.
01.01.2013 tarihinden önce sisteme girmiş olan katılımcıların Devlet katkısına hak kazanmaya esas süresinde dikkate alınmak üzere 01.01.2013 tarihinden itibaren sistemde bulundukları toplam süreye, 01.01.2013 tarihinden itibaren 01.01.2016 tarihine kadar sistemde kalmak koşuluyla 01.01.2016 tarihinde bir defaya mahsus olmak üzere;
Mevzuat hakkında bilgi almak için tıklayınız.